zapiekanka ryżowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso drobiowe

    1/2 kg
  • olej do smażenia

  • cebula

    do smaku
  • kukurydza

    puszka
  • żółty ser

    30 dag
  • jajko

  • kwaśna śmietana

    2/3 łyzki
  • sól

  • ryż brązowy

    3 (ugotowany)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/2 kg mięsa mielonego najlepiej drobiowego, usmaż na oleju i cebuli. Potem przypraw je do smaku. Ostudź.
Ostudzone składniki połącz, mięso dodaj razem z tłuszczem na którym się smażyło. Dodaj puszkę kukurydzy, 30 dag startego żółtego sera, 1 jajo surowe, 2-3 łyżki kwaśnej śmietany. Dopraw pieprzem, solą, mieloną słodką papryką...
Naczynie żaroodporne natłuść masłem. Wymieszaną masę włóż do naczynia i zapiekaj przez około pół godziny w temp. 180 stopni.
Życzę smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna__s 15.08.2013 13:50
Coś w stylu risotto. Pycha!!
jasiek 15.08.2013 13:18
ciekawe, zawsze robiłem zapiekanki z makaronem lub ziemniakami
Marta11 15.08.2013 12:59
swietna zapiekanka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat