Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybno-warzywan

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 4 sztuki
ziemniaki 5 sztuki
marchewka 3 sztuki
seler 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
biała część pora 1 sztuka
smietana 18% 125 ml
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybno-warzywan

Kroki postępowania

1
Filety osuszamy i oprószamy przyprawą do ryb, obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju. Ziemniaki gotujemy około 15 minut i ostudzamy. Marchewkę, pietruszkę i selera kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i por drobno kroimy w piórka. Po usmażeniu filetów, na tą samą patelnie wsypujemy wszystkie warzywa z wyjątkiem ziemniaków i podsmażamy około 10 minut. Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną tłuszczu i układamy na dnie ziemniaki pokrojone w plasterki. Później wkładamy podsmażone warzywa, na to filety.
Krok 1 - Zapiekanka rybno-warzywan foto
2
Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym i polewamy nią filety.
Krok 2 - Zapiekanka rybno-warzywan foto
3
Zapiekankę zapiekamy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 3 - Zapiekanka rybno-warzywan foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 19.11.2013 16:13
Ciekawy pomysł na rybę ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak