Zapiekanka rybno-kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z dorsza

    1 Kg
  • jajko

    2 Szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 Szkl
  • sól i pieprz

    do Smaku
  • olej do smażenia

  • kalafior

    1 Szt
  • ser żółty

    250 G

Sos

  • czosnek

    3 Ząbki
  • ketchup pikantny

    150 Ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza podzielić na części. Panierować w bułce i jajku. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Kalafiora podzielić na różyczki, ugotować. Położyć w miejsca między rybą. Czosnek pokroić, wymieszać z Ketchupem. Polać po wierzchu. Ma samą górę zetrzeć ser żółty. Piec 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat