Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka na filecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
pieczarki 10 szt
ser żółty 15 dkg
oregano 1 łyżeczka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka na filecie

Umyć filety, osuszyć, podzielić na porcje- przekroić wzdłuż i delikatnie rozbić przez woreczek foliowy, następnie przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki obrać, pokroić i udusić na maśle. Przyprawione kotlety kładziemy na rozgrzane na patelni masełko i chwilkę zapiekamy po czym odwracamy na drugą stronę, nakładamy pieczarki, posypujemy startym serem żółtym i posypujemy oregano. Zapiekamy tym razem pod przykryciem około 5 minut. Podajemy na liściu sałaty z keczupem lub sosem czosnkowym. Ja podałam do tego usmażone na maśle banany. Kolacja była wspaniała. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.06.2014 06:46
nie robiłam jeszcze
Jodaj 28.05.2014 08:31
pyszna zapiekanka :)
adelajda 23.05.2014 20:15
super obiadek :)
Dorian 24.02.2014 23:19
pyszny obiadek
fotoviderek 24.02.2014 07:28
Zapiekanka pierwsza klasa :)
Katarzyna59 23.02.2014 09:30
przepyszna
Kejti 22.02.2014 23:04
Świetna potrawa :-)
gosia56 22.02.2014 21:42
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak