Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka misz masz.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron różne rodzaje 30 dag
brokuł ugotowany al dente 1 szt
Pierś z kurczaka pojedyncza 3 szt
olej 3 łyżki
czubryca czerwona 1,5 łyżki
papryka czerwona 1 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 płaska łyżka
ser gouda 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka misz masz.

Makaron ugotowałam w osolonym wrzątku lekko al dente.Jako że miałam cztery różne kształty i wielkości makaronu gotowałam je razem tak na oko ok.6 minut.Odcedziłam. Mięso z kurczaka opłukałam i osuszyłam.Pokroiłam je na kawałki-mogą być paski lub kostka.Rozgrzałam olej i smażyłam na nim mięso posypując czerwoną czubrycą.Gdy było osmażone ze wszystkich stron wyłączyłam gaz. Paprykę umyłam,wycięłam gniazdo nasienne a miąższ pokroiłam w drobniutką kosteczkę.Brokuła podzieliłam na małe różyczki. Wszystkie składniki włożyłam do dużej miski,wbiłam jajka i doprawiłam solą i pieprzem.Wymieszałam wszystkie składniki . Duże naczynie żaroodporne lekko natłuściłam i oprószyłam bułką tartą,wyłożyłam do niego składniki.Docisnęłam z góry,by zapiekanka była zwarta.na wierzchu posypałam lubczykiem i startym na grubej tarce serem. Zapiekałam w 200 stopniach przez ok.30minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak