Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna z lazanią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron lasagne 6 płatków
mięso mielone 1/2 kg/wieprzowe
cebula biała 1 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 10 listków
ser żółty 6 plastrów
jajko 1 szt
ketchup pikantny 1 łyżka
przyprawy 1 łyżka/do mielonego mięsa
sól i pieprz do smaku
olej 5 łyżek
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna z lazanią

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Płaty lazanii ugotować według opisu na opakowaniu. Mięso podsmażyć na oleju z przyprawą do mięsa mielonego, posiekaną cebulą, czosnkiem i ketchupem. Po ostudzeniu wbić jajko, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Zapiekanka mięsna z lazanią foto
2
Płaty lazanii rozłożyć na stolnicy, nałożyć połowę mięsa i zwinąć w ruloniki.
Krok 2 - Zapiekanka mięsna z lazanią foto
3
Po czym przenieść do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i obłożyć resztą mięsa. Następnie położyć plastry sera.
Krok 3 - Zapiekanka mięsna z lazanią foto
4
Piec w piekarniku nagrzanego do 180 stopni około 30 minut.
Krok 4 - Zapiekanka mięsna z lazanią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 03.05.2016 09:18
moje smaki
paula8 02.05.2016 23:52
Aż ślinka cieknie ;)
MAR3STA 02.05.2016 21:15
Pyszne danie
halina17 02.05.2016 19:53
Dobra zapiekanka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak