Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna z kaszą gryczaną i szpinakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 700 g
mrożony szpinak 400 g
kasza gryczana 150 g
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 3 łyżki
olej do smażenia
sos: śmietana 4 łyżki
kremówka 150 ml
mleko 2 łyżki
mąka ziemniaczna 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna z kaszą gryczaną i szpinakiem

1.Mięso pokroić w plastry.Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na
rozgrzanym oleju.
2.Rozgrzać masło,wrzucić szpinak i dusić, aż do odparowania
wody.Doprawić solą i pieprzem.
3.Kaszę ugotować na sypko z odrobiną masła.
4. Wszystkie składniki sosu połączyć razem.
5.Naczynie do zapiekanie wysmarować tłuszczem.
7.Do naczynia wkładać na przemian plaster mięsa,kasza gryczana, szpinak.
8.Wierz polać sosem
9.Włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 12.01.2014 11:05
świetna potrawa, pomysł bardzo mi się podoba
gosia561 15.08.2013 09:56
szpinak do tego jest idealny
kasienka23 15.08.2013 09:21
lubię takie zapiekanki!
kamyk 15.08.2013 08:34
bardzo smacznie wygląda
Stenka 15.08.2013 08:34
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak