Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA MAKARONOWO-JAJECZNA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron falbanki 200 g
jajko 2 szt
pieczeń z kurczaka 100 g
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA MAKARONOWO-JAJECZNA

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Na patelni rozgrzewamy masło, wykładamy makaron i pieczeń pokrojoną w kostkę, mieszamy. Następnie wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zapiekamy na małym ogniu, delikatnie mieszamy aby się wszystko połączyło a następnie staramy się odwrócic w całości. Zapiekamy do ścięcia się jajka do ulubionej konsystencji. Można podac z ulubiony sosem.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

uqash24 16.11.2012 11:50
szybko i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak