Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z sosem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 250 g
mleko skondensowane niesłodzone 250 g
jajko 2 sztuki
gałka muszkatałowa szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z sosem serowym

Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odsącz i wsyp z powrotem do gorącego garnka.
Gdy makaron się gotuje, zmiksuj ser z mlekiem i jajkami w malakserze albo zetrzyj ser i wymieszaj wszystko ręcznie.
Zalej makaron przygotowanym sosem serowym, wymieszaj dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przełóż zawartość garnka do żaroodpornego naczynia (najlepsze jest płaskie i szerokie) i zapiekaj około 30 minut, aż zacznie bulgotać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 26.08.2012 17:49
ekstra
Rafał10 25.08.2012 19:33
Mniam :) Uwielbiam
Katarzyna47 25.08.2012 16:34
Bezmięsne danie - na pewno smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak