zapiekanka makaronowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    1 opakowanie
  • mięso mielone

    0,3 kg
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • papryka żółta

    0,5 sztuki
  • pieczarki

    5-7 sztuk
  • cebula biała

    1 sztuka
  • żółty ser

    0,2 kg
  • Mój przepis na spaghetti bolognese Prymat

    0,5 opakowania
  • koncentrat pomidorowy

    1-2 łyżki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ugotować makaron- odcedzić.
2.Mięso przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem.
3.Pokroić w kostkę paprykę i cebulę.
4.Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
5. Zetrzeć ser żółty.
6. Usmażyć na oliwie paprykę, cebulę i pieczarki.
7.Dodać mięso.
8. Jak się usmaży wszystko dodać koncentrat pomidorowy i fix do bolognese.
9.W naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron polać mięsem z sosem.
10. Posypać startym serem i zapiec w piekarniku .
11.SMACZNEGO.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.06.2013 11:27
fantastyczna
mariusz14 20.01.2013 20:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat