Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kukurydziana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 2 puszki
śmietana 18 proc 1 szklanka
jajko 3 szt
masło 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kukurydziana

Wykonanie:
Kukurydzę dobrze osączyć, dodać rozbełtane jajka z przyprawami do smaku, masło i dobrze wymieszać. Śmietanę wlać do rondelka i gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia. Następnie ostudzić, wymieszać z kukurydzą, przełożyć do foremki żaroodpornej wysmarowanej masłem. Piec przez pół godziny w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.01.2017 14:41
super pomysł
bertpvd 04.01.2017 20:12
super zapiekanka
Marta1986 04.01.2017 20:08
smaczne mniam
2milutka 04.01.2017 19:44
jaki fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak