Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka dyniowo-ryżowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
dynia 40 dag
skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki
aromat pomarańczowy 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
mleko 3 razy tyle ile wynosi objętość

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka dyniowo-ryżowa

Wykonanie:
Mleko zagotować, dodać ryż, doprawić solą, cukrem do smaku i gotować na małym ogniu około 40 minut co jakiś czas mieszając. Dynię obrać, zetrzeć, dodać kilka kropli aromatu do smaku, po czym wymieszać ze skórką pomarańczową. Ugotowany ryż ułożyć w naczyniu żaroodpornym warstwowo na przemian z dynią. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.01.2017 12:11
fajny pomysł :-)
olkaaa 19.01.2017 20:46
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak