Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka chilijska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 2 szt
cukier 4 łyżki
pierś z kurczaka pieczona 2 szt
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
masło 10 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka chilijska

Kukurydzę odcedzić i lekko zmiksować z połową cukru, bazylią i 5 dkg rozpuszczonego masła. Doprawić pieprzem , nie solić. Gdy masa będzie zbyt gęsta dodać trochę zalewy z kukurydzy. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Ułożyć na dnie plastry kurczaka, zalać masą , posypać pozostałym cukrem i zapiekać w piekarniku przez 30 min w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 11.05.2016 15:11
fajny pomysł
AZgotuj 11.05.2016 14:59
zupełnie nie znam tej kuchni, dla mnie to smaczna nowość:)
Aleksandra/Olcia 11.05.2016 14:05
smakowite danie
tobi1989 11.05.2016 09:19
Wygląda kusząco :)
MAR3STA 10.05.2016 21:55
pyszna zapiekanka
krokus 10.05.2016 21:27
Fajny i smaczny przepis
Łukasz15 10.05.2016 21:22
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak