ZAPIEKANKA

ZAPIEKANKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 SZT
  • ser żółty

    10 DAG
  • kalafior

    1 SZT
  • śmietana 18 proc

    0,5 OP
  • Makaron kolanka

    0,5 OP.
  • olej do smażenia

    10 ML.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ZAPIEKANKA

Kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Makaron ugotować w/g instrukcji na opakowaniu. kalariora ugotować w wodzie i rodrobnić. Ser zetrzeć na tarce i wymieszać ze śmietaną. Ułożyć warstwami makraron, kurczak, kalwfior, ser i piec w rozgrzanym piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat