Zapiekane ziemniaki

Zapiekane ziemniaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebule

    2
  • olej

    100 ml
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Cebule kroimy w szeroką kostkę i dodajemy do ziemniaków. Całoś wkładamy do naczynia żaroodpornego wsypujemy przyprawe do ziemniaków i mieszamy, następnie wlewamy olej i przykrywamy naczynie. Wstawiamy do piekarnika i przez 40 minut pieczemy w temp 200*, następnie przez kolejne 15-20 minut pieczemy w obniżonej temp do 150* ale bez przykrycia, aby ziemniaki złapały kolor i stały sie chrupkie. Super smakują

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz17 23.11.2011 11:25
fajna alternatywa dla ziemniaków z wody
accee 05.04.2011 22:37
Mniam
Mati13 13.02.2011 09:25
wyglądają smakowicie:)
Natalia/tubisiek 12.02.2011 17:59
bardzo lubię takie ziemniaczki :)
Babciagramolka 12.02.2011 12:12
Jak ja dawno nie robiłam zapiekanki z ziemniaków- dzieki za podpowiedź

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat