Zapiekane winogrona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winogrona

    50 dag
  • jaja

    8 szt
  • cukier puder

    15 dag
  • mleko

    2 szkl
  • śmietana

    1 szkl
  • cytryny

    1 szt
  • cukier wanilinowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z dodo datkiem mleka, śmietany oraz cukru.
Następnie winogrona wrzucić do rondelka, skropić je sokiem z cytryny i posypać ½ cukru waniliowego.
Smażyć na dużym ogniu około 5 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia i zalać masą jajeczną.
Dodać jeszcze pozostały cukier waniliowy.
Dokładnie wymieszać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 01.12.2012 23:47
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat