Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane tosty z porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 4 łyżki
por (biała część)
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane tosty z porem

Na patelni rozgrzewamy olej. Pora myjemy, bielszą część kroimy w krążki. Kromki smarujemy masłem, nakładamy po dwóch, grubych plastrach sera żółtego oraz kilka krążków pora i kładziemy je na rozgrzanym oleju do góry nogami.(tak, aby ser się rozpuszczał bezpośrednio na tłuszczu). Kiedy ser będzie lepki, ciągnący się, odwracamy kromki na drugą stronę i smażymy, aż będą dość chrupkie. Kanapki obficie polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 13.04.2013 09:32
fajny pomysł z tym porem
annagebalska 25.12.2012 18:06
pycha
Justyna87 07.11.2012 20:11
z porem jeszcze nie jadłam
Ada-Gaba 08.09.2012 13:55
fajny pomysł
Ewa/kalapurtka 13.08.2012 21:44
S maczne
gusia1000 02.08.2012 18:32
Pycha.
Dorota59 02.08.2012 09:59
lubimy takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak