Zapiekane szparagi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1 kg
  • masło

    10 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • pomidory

    5 sztuk
  • tymianek

  • sól

  • pieprz

  • ser żółty

    5 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi oskrobać z twardych włókien i odciąć dolną część. Przygotować do zapiekania - polać roztopionym masłem, posypać cebulę, selerami, startym żółtym serem, bułka tartą. dodać pokrojone w ćwiartki pomidory, posypać przyprawami.
Zapiekać 40 min w temp 180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 10.11.2011 19:44
super
Neetka90 10.11.2011 19:44
super
Neetka90 10.11.2011 19:44
super
Neetka90 10.11.2011 19:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat