Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane schabowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości
pieczarki
ser żółty
sól
pieprz
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
przyprawa do potraw Kucharek
Cebulka smażona Prymat
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane schabowe

Kroki postępowania

1
Schab kroimy na plastry, rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz kucharkiem. Odstawiamy na ok. godzinkę do lodówki.
Krok 1 - Zapiekane schabowe foto
2
Schabowe obtaczamy w roztrzepanym jajku z odrobiną kucharka, a następnie w bułce tartej wymieszanej z odrobiną mąki. Przysmażamy z obu stron.
Krok 2 - Zapiekane schabowe foto
3
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. Smażymy na patelni. Dodajemy trochę żółtego sera. Przyprawiamy pieprzem, solą.
Krok 3 - Zapiekane schabowe foto
4
Kotlety układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym układamy pieczarki, ser żółty i posypujemy prażoną cebulką. Zapiekamy w piekarniku, aż ser się delikatnie zarumieni.
Krok 4 - Zapiekane schabowe foto
5
Zapiekane schabowe podajemy z ziemniakami i zasmażaną kiszoną kapustą.
Krok 5 - Zapiekane schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 15.04.2014 19:43
schabowe zawsze pyszne :)
pestka 11.04.2014 11:48
bardzo dobry obiad
Lidzia 04.03.2014 15:24
Lubię takie schabowe.
Przepisy Joanny 04.03.2014 14:06
robię podobnie, pyszny i szybki obiadek
adelajda 04.03.2014 12:46
szybki obiadek
dodi 04.03.2014 12:15
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak