Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane pomidory faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt.
ser feta 1 op.
twaróg 20 dkg.
papryka czerwona 1/2 szt.
ogórek świeży 1/2 szt.
bazylia świeża
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane pomidory faszerowane

wszystkie warzywa umyć z pomidorów odkroić wierzch i wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę,z papryki usunąć gniazdo nasienne a następnie zetrzeć na tarce na drobnych oczkach podobnie obrany ogórek i cebulę,w naczyniu wymieszać ser fetę z twarogiem doprawić do smaku pieprzem jeśli trzeba to i solą dodać starte warzywa,posiekaną bazylię i dokładnie wymieszać napełniać farszem pomidory układać je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą i zapiec w piekarniku w temp.170st.ok.15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.04.2013 07:28
muszę kiedyś zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak