zapiekane pikantne jaja

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt.
  • szynka gotowana

    12 plaster
  • masło

  • Musztarda sarepska Prymat

  • żółty ser

    1 szklanka
  • wiórki masła mrożonego

    1 szklanka
  • jajko ugotowane na twardo

    6 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dużą formę do zapiekania smarujemy masłem, układamy plastry lekko posmarowane musztardą, a na nich połowki jajek żółtkiem do dołu.Na maśle rumienimy pokrojoną w zapałki bułkę. Mleko łączymy z surowymi jajami, serem, przyprawami, zalewamy jajka, wierzch posypujemy grzankami i wiórkami mrożonego masła, wstawiamy do piekarnika 200 stopni - 20 - 25 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat