Zapiekane piersi kaczki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    2 szt
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • miód prawdziwy

    3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekane piersi kaczki foto
Piersi kaczki oczyścić, a następnie ponacinać skórę.
Krok 2 - Zapiekane piersi kaczki foto
Miód, sos sojowy i ocet dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Zapiekane piersi kaczki foto
Nagrzać patelnię i położyć piersi kaczki skórą do dołu. Smażyć 7 minut (tłuszcz się wytopi), a następnie obrócić i smażyć z drugiej strony 5 minut.
Krok 4 - Zapiekane piersi kaczki foto
Przełożyć do naczynia do zapiekania i polać zalewą.
Krok 5 - Zapiekane piersi kaczki foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. i piec ok. 30 minut od czasu do czasu obracając mięso lub polewając sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 21.11.2015 14:27
kuszą wyglądem
IwonaKa 13.11.2015 20:29
wyglądaja bardzo apetycznie
Poison1988 31.10.2015 09:12
aż ślinka leci :)
Babeczka35 31.10.2015 06:58
Pyszne mięsko.
Bernadeta1 30.10.2015 19:03
bardzo smaczne mięsko
MAR3STA 30.10.2015 15:40
uwielbiam mięsko z kaczki
agnieszka214 30.10.2015 15:40
Juzmi slinka cieknie
Aannkaa82 30.10.2015 11:22
Wyglądaja super apetycznie.
RenataZ-et 30.10.2015 09:27
świetne mięsko
Krzysztof15 30.10.2015 09:11
wygladaja apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat