Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane Pieczarki z warzywami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
olej do smażenia
masło roślinne 3 łyżki
pieczarki 1 kg
pomidory 2
ogórki konserwowe 5 sztuk
ser żółty 15 dag
sól do smaku
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane Pieczarki z warzywami i serem

Do miseczki wsypujemy mąkę, szczyptę soli, pieprzu, wlewamy mleko 2 łyżki oleju, wbijamy 2 jaja i wszystko razem miksujemy. Ciasto powinno być dość gęste. Pieczarki dokładnie myjemy i zostawiamy tylko same kapelusze. Na patelni rozgrzewamy olej, pieczarki moczymy w cieście i smażymy na złoty kolor, na małym ogniu z obu stron. Na dnie naczynia żaroodpornego wkładamy masło, następnie jedną warstwę usmażonych w cieście pieczarek. Pomidory dokładnie myjemy i kroimy w talarki, ogórki również kroimy. Następną warstwą są warzywa. Trzecia warstwa to znowu pieczarki w cieście. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy po wierzchu. Nakrywamy naczynie i wkładamy do piekarnika. Zapiekamy około 25minut w temperaturze 180minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EwelinkA_93 19.10.2013 17:40
musi być bardzo dobre :-)
rjustysia 29.01.2013 13:46
warto spróbować :)
Janek 02.11.2012 12:24
mmm pyszne:)
ssylwiaa 13.10.2012 16:34
bardzo apetycznie wyglądają ;)
Krakowianka 13.10.2012 13:10
pysznosci !! bardzo lubie takie przepisy :)
hahanka 13.10.2012 12:58
smaczne
Sylwia56
Sylwia56 13.10.2012 12:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak