Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pieczarki z szynką i fetą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
szynka 10 dag
cebula 1 szt
ser feta 10 dag
ser żółty
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pieczarki z szynką i fetą

Pieczarki płuczemy i osuszamy. Nóżki wyjmujemy i siekamy. Wnętrze pieczarek posypujemy świeżą zmielonym pieprzem. Cebulę siekamy i szklimy na oliwę. Dodajemy pokrojone nóżki i szynkę. Całość chwilę smażmy. Następnie zdejmujemy z ognia. Studzimy. Dodajemy pokrojony ser feta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do środka pieczarek nakładamy farsz. Zapiekamy pieczarki ok 20 minut w 180 stopniach. Następnie wierzch posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy chwilę.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 17.05.2015 19:30
Fajne jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak