Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pieczarki w cieście francuskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
pieczareki całe 30 dkg
cebula 1 sztuk
olej do smażenia 3 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pieczarki w cieście francuskim

Rozłożyć ciasto francuskie, na oleju podsmażyć pieczarki wraz z cebulą pokrojoną w kostkę, ostudzić. Ciasto francuskie pokroić w paski o szerokości 2 cm, środek ciasta zostawić w całości, następnie należy nałożyć pieczarki podsmażone z cebulą na środek ciasta, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać pieczarki serem, zagiąć końce aby nadzienie nie wydostało się poza ciasto, przeplatać paski z ciasta francuskiego tak aby powstał warkocz, posmarować olejem. Upiec w gorącym piekarniku w temp. 180 stopni C przez 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.05.2014 17:14
to może być dobre :)
gacopierz23 28.04.2014 19:06
ciasto francuskie i pieczarki to coś dla mnie
Margo1 12.08.2013 10:22
pyszności te ieczarki
AURELKA 18.03.2013 17:57
pyszniutkie danie
Justyna Jussstiii 12.03.2013 14:14
ślicznie wygląda :)
magdziorka6 15.02.2013 16:26
moje jedzenie
pycia9 15.02.2013 14:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak