Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Zapiekane ogórki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki
4 szt
ryż
10 dag
marchewka
2 szt
cebula
2 szt
bulion
2/3 szkl
mięso mielone
30 dag
Sklep Prymat
przecier pomidorowy
5 łyżek
tymianek
do smaku
oliwa
3 łyżki
czosnek
1 ząbek
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
papryka
do smaku
żółty ser
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ogórki

1. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć obrany ząbek czosnku. Smaż, aż zbrązowieje, następnie wyjmij go i wyrzuć. Na patelnię z czosnkową oliwą wsyp ryż. mieszając, smaż, aż stanie się szklisty (ok 5 min).
2. Cebule obierz, grubo posiekaj. Marchewki obierz, potnij w niewielką kosteczkę. Pokrojone warzywa i mięso dodaj do ryżu. Smaż razem 3 min.
3. Bulion wymieszaj z przecierem pomidorowym. Wlej do ryżu, warzyw i mięsa. Zmniejsz płomień i duś ok 20 min. Pod koniec duszenia dołóż posiekany tymianek. Farsz przypraw solą, pieprzem oraz słodką papryką.
4. Ogórki obierz, przetnij wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrąż środki z pestkami. Łódeczki napełnij przygotowanym farszem. Posyp startym serem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni. Zapiekaj przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.01.2014 07:03
ciekawy pomysł
jeta72 04.09.2013 12:52
ciekawy przepis :-)
GGABI 03.10.2012 23:10
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak