Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    2 paczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • przecier pomidorowy

    500 ml
  • ser feta

    1/2 kostki
  • naleśniki

    10 szt
  • ser żółty starty

    do posypania
  • oregano

  • bazylia otarta Prymat

  • olej do smażenia

  • olej do wysmarowania

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem foto
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojony w plasterki czosnek. Wsypać szpinak.
Krok 2 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem foto
Smażyć, aż odparuje nadmiar wody, dodać ser feta, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem foto
Na naleśniku układać porcję szpinaku i zwijać w rulon.
Krok 4 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem foto
Naczynie do zapiekania wysmarować olejem i układać naleśniki.
Krok 5 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem foto
Zalać przecierem pomidorowy,. odsypać oregano i bazylią.
Krok 6 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem foto
Wierzch obsypać startym żółtym serem.
Krok 7 - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i zapiekać, aż ser się roztopi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat