Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
mleko
jajko 2 szt
sól
szpinak mrożony liście 0,5 kg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
pieprz
sól
ser żółty
masło 2 łyżki
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Z maki,jajek,mleka zrobić ciasto na naleśniki,posolić.Usmażyć naleśniki.
Szpinak rozmrozić.Odcisnąć i lekko przesiekać.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło i podsmażyc na masełku cebulkę pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek i dopiero szpinak.Całość doprawić solą i pieprzem i dodać śmietanę .Wszystko wymieszać .Gotowym szpinakiem smarować naleśniki i każdy złożyć w trójkąt.Ułozyć na blaszce .Całość posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku ok 10min w temp 160st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 12.05.2014 09:01
jeszcze takich nie jadłem
Wiesława1 17.01.2014 21:12
pyszne nalesniczki
stef 05.01.2014 21:34
Fajne naleśniki.
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 20:06
Uwielbiam szpinak.
EwelinkA_93 05.01.2014 19:29
muszą być smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak