Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane nadziewane pomidory

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 4 szt
szpinak mrożony 2 kulki liście
pieczarki 2 szt
szalotka 1 szt
ser żółty 1 plaster o grubości ok 1cm
masło 1 łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 3 szczypty
kolendra mielona 3 szczypty
sól do smaku 3 szczypty
estragon 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane nadziewane pomidory

Kroki postępowania

1
Pomidory wydrążamy, pestki wyrzucamy a pozostały miąższ kroimy na mniejsze cząstki.
Krok 1 - Zapiekane nadziewane pomidory  foto
2
Do garnka dajemy masło, poszatkowane pieczarki, szpinak, szalotkę i przyprawy, smażymy aż odparują soki.
Krok 2 - Zapiekane nadziewane pomidory  foto
3
Na koniec dodajemy pomidory chwilkę smażymy aż odparuje sok.
Krok 3 - Zapiekane nadziewane pomidory  foto
4
Do wydrążonych pomidorów nakładamy farsz na wierzch jeśli macie większy kawałek sera to ścieramy go na tarce, ja miałam resztki więc pokroiłam, zapiekamy ok 7 min w 180st.
Krok 4 - Zapiekane nadziewane pomidory  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 07.04.2015 16:27
To musi wybornie smakować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak