Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane nadziane pieczarki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
ser feta 200 gram
natka pietruszki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz
ciasto francuskie 1/2 opakowania
pomidorki koktajlowe 30 dkg
Zioła prowansalskie suszone Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane nadziane pieczarki

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy i usuwamy nóżki, lekko wydrążając środek każdej pieczarki. Posypujemy lekko solą i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Zapiekane nadziane pieczarki foto
2
Cebulę smażymy razem z nóżkami, przyprawiamy do smaku, na koniec wrzucamy ser feta pokrojony w kostkę
Krok 2 - Zapiekane nadziane pieczarki foto
3
Do farszu dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i nakładamy do pieczarek
Krok 3 - Zapiekane nadziane pieczarki foto
4
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i każdą pieczarkę przykrywamy. Układamy pomidorki i całość posypujemy ziołami prowansalskimi.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopniach ok 40 minut. Smacznego
Krok 4 - Zapiekane nadziane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalija 12.10.2014 15:16
uwielbiam nadziewane pieczarki :)
halina17 11.10.2014 22:00
Smaczne pieczarki.
Konczi 11.10.2014 21:07
Takie jak lubię, porywam jedną :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak