Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane mięsko mielone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 1 kg
czosnek 3 ząbki
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
majeranek do smaku
kminek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane mięsko mielone

Kroki postępowania

1
Ten przepis jest na 1 keksówke. Robie go z 4 kg miesa wychdzą wówczas 3 duże keskówki. Część kroje tak jak wedline na chleb a częśc w grube plastry mrożę i mam do obiadu.



½ kg mięsa (karkówka, łopatka wg uznania) zmielić
Krok 1 - Zapiekane mięsko mielone foto
2
½ kg mięsa pokroić w kostkę
Krok 2 - Zapiekane mięsko mielone foto
3
Dodać czosnek i przyprawy wg uznania. Wszystko wymieszać razem i pozostawić na noc w chłodnym miejscu.

Gdy robię 3 keksówki to staram się do każdej dać inne przyprawy.
Krok 3 - Zapiekane mięsko mielone foto
4
Przełożyć do keksówki i piec w tem 200 stopni ok. 90 minut
Krok 4 - Zapiekane mięsko mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.05.2014 16:58
bardzo dobra pieczeń
Danka 04.02.2014 17:38
bardzo dobra, polecam
ada.la 29.01.2014 08:37
ja również często robię takie specjały
mysza666 20.01.2014 11:12
Też robię często pieczeń rzymską...lepsza niż wędlina ze sklepu, a można zrobić z różnymi dodatkami
pawel123 20.01.2014 10:53
pychotka mniam;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak