Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane mielone

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
mozarella 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
pieczarki 5 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane mielone

Mięso wymieszać z jajkiem i bułką tartą,przyprawić.
Z powstałej masy formować kotlety. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na rumiano z obu stron.

Mozzarellę pokroić w plastry. Cebulę pokroić w plastry. Pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać patelnię grillową lub zwykłą, układać na niej cebulę i pieczarki. Grillować z każdej strony,aż się zrumienią.

Kotlety przeciąć na pół w poprzek. Na jedną część układać cebulę,pieczarki i mozzarellę, przykryć drugą połową kotleta. I układać w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w 180 stopniach przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 16.04.2014 17:16
ciekawy sposób na mielone
Beata73 07.03.2014 08:22
bardzo smaczne
artur7 04.03.2014 14:40
fajna kompozycja
Duusiak 30.01.2014 12:19
Tak ;-)) Zakupiłam 2 :) Dla mnie są super,bo akurat na porcję :)
Mniam 29.01.2014 19:03
Smacznie przygotowane kotlety. Czyżby naczynka z Biedronki? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak