Zapiekane laurowe ziemniaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • ser wędzony

    15 dag
  • twaróg

    15 dag
  • śmietana

    2 łyżki
  • czosnek

    5 ząbków
  • masło

    5 łyżek
  • rozmaryn

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Ząbki czosnku drobno pokroić, posolić i popieprzyć. Twarożek wymieszać ze śmietaną i rozmarynem. Obrane ziemniaki naciąć w kilku miejscach, dodając po odrobinie masła, czosnek z przyprawami oraz twarożek. Na wierzch ułożyć po plasterku sera i po listku laurowym.
2.Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 06.09.2012 19:43
swietnie wygladaja
ewelinapac 06.09.2012 08:59
fajne na pewno takie przygotuje
Katarzyna40 05.09.2012 22:37
jasne :) ciepły twarożek smakuje równie dobrze:)
polly66 05.09.2012 15:19
piekłaś z twarogiem? zawsze dodawałam jako dodatek do już upieczonych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat