Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane kulki z piure ziemniaczanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 1/4 kostki
śmietana 1/2 szklanki
koper świeży 1 pęczek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane kulki z piure ziemniaczanego

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać ugotować, następnie utłuc z masłem i śmietaną na gładkie piure. Na koniec dodać posiekany koper
Krok 1 - zapiekane kulki z piure ziemniaczanego foto
2
Z masy formować kulki które układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Każdą kulkę smarujemy olejem.
Krok 2 - zapiekane kulki z piure ziemniaczanego foto
3
Posmarowane kulki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni do zarumienienia około 50 min. Piure można wykorzystać pozostałe z poprzedniego dnia.
Krok 3 - zapiekane kulki z piure ziemniaczanego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.03.2013 13:15
pyszności;)
cooleczka 11.02.2013 08:40
fajna alternatywa dla tradycyjnie gotowanych ziemniaków
Ewelina38 06.01.2013 16:42
świetny pomysł na podanie ziemniaczków i en koperek, uwielbiam jego smak i zapach :)
teresa18 26.11.2012 19:16
wyśmienite
Magula 03.10.2012 08:24
fajny przepis
Poison1988 02.10.2012 12:08
Super przepis :) takiej wersji ziemniaczków jeszcze nie testowałam :)
edi 01.10.2012 23:16
super smaczne
edi 01.10.2012 23:15
super
Katarzyna87 01.10.2012 21:43
fajne
ewaa 01.10.2012 21:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak