Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane kotlety z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 1/2 kg
bułka 1 szt
mleko 1 szklamka
ząbek czosnku 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 30% 250 ml
ser żółty 100 g
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane kotlety z indyka

Bułkę namoczyć w mleku.
Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, drobno posiekany czosnek,
sól, pieprz.
Wymieszać na jednolitą masę.
Łyżką nabierać małe kotleciki i obtoczyć w mące.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.
Przełożyć kotleciki do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną i
posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 03.03.2015 18:24
Fajne kotleciki
w mojej kuchni 03.03.2015 15:09
pyszne kotleciki
gosia561 03.03.2015 13:02
niezły kotlecik
dodi 03.03.2015 12:47
pyszna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak