Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zapiekane kotlety z indyka

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze
1/2 kg
Sklep Prymat
bułka
1 szt
mleko
1 szklamka
ząbek czosnku
1 szt
mąka pszenna
2 łyżki
śmietana 30%
250 ml
ser żółty
100 g
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane kotlety z indyka

Bułkę namoczyć w mleku.
Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, drobno posiekany czosnek,
sól, pieprz.
Wymieszać na jednolitą masę.
Łyżką nabierać małe kotleciki i obtoczyć w mące.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.
Przełożyć kotleciki do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną i
posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 03.03.2015 18:24
Fajne kotleciki
w mojej kuchni 03.03.2015 15:09
pyszne kotleciki
gosia561 03.03.2015 13:02
niezły kotlecik
dodi 03.03.2015 12:47
pyszna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak