Zapiekane bułki z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    3 dzt
  • papryka

    ok 1 1/2 szt
  • szynka

    6 plastrów
  • cebula

    1/2 szt
  • ser żółty

    ok 3/4 szkl startego
  • masło

  • ketchup

  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Bułkę kroimy na połowy(można odciąć bułce czapeczkę)i cieniutko smarujemy masłem, kładziemy plaster szynki i po troszku majonezu(można pominąć) i ketchupu wszystko lekko przeciągamy nożem i zasypujemy odrobiną drobno pokrojonej cebuli i pokrojoną papryką.
Układamy na blaszce czy też w naczyniu żaroodpornym i na 3-4 minuty wstawiamy do piekarnika, wyjmujemy i zasypujemy serem. Można piekarnik wyłączyć i zapiekanki tyko ogrzewać aż rozpuści się ser.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat