Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bułki z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka 3 dzt
papryka ok 1 1/2 szt
szynka 6 plastrów
cebula 1/2 szt
ser żółty ok 3/4 szkl startego
masło
ketchup
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bułki z papryką

Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Bułkę kroimy na połowy(można odciąć bułce czapeczkę)i cieniutko smarujemy masłem, kładziemy plaster szynki i po troszku majonezu(można pominąć) i ketchupu wszystko lekko przeciągamy nożem i zasypujemy odrobiną drobno pokrojonej cebuli i pokrojoną papryką.
Układamy na blaszce czy też w naczyniu żaroodpornym i na 3-4 minuty wstawiamy do piekarnika, wyjmujemy i zasypujemy serem. Można piekarnik wyłączyć i zapiekanki tyko ogrzewać aż rozpuści się ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak