Zapiekane bakłażany z parmezanem

Zapiekane bakłażany z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • passata pomidorowa

    300 ml
  • bakłażan

    2 sztuka
  • ser żółty

    100 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • oliwa

    5 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić wzdłuż, posolić. ostawić. Do naczynia do zapiekania wlać oliwę , passatę, zmiażdżony czosnek i bazylię.Wymieszać. Wytrzeć nadmiar wody z bakłażanów i zgrillować na suchej patelni. Włożyć do passaty. Zapiekać 30 minut. Potem posypać wierzch parmezanem i jeszcze zapiekać 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (100)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AsiaaK 13.09.2017 23:25
pomyslowe danie ;p
Olga_SK 24.06.2017 17:37
Apetycznie wygląda :)
JulkaTomeczek 23.06.2017 22:06
Same pysznosci
MarysiaB 23.06.2017 15:38
pyszności
Ania67 16.06.2017 14:14
świetne danie- aż ślinka leci
hastalavista 06.06.2017 22:34
uwielbiam takie zapiekanki
Madzai 08.05.2017 10:37
bardzo smaczne
Bożena Matuszczyk 27.04.2017 11:42
Fajny przepis , smaczne danie;)
babajaga1969 10.04.2017 19:06
w sam raz dla mnie - bardzo lubię takie zapiekanki :)
mikrusiak 19.03.2017 13:51
Super: prosto i smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat