Zapiekana kiełbasa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    3 pętka
  • ogórki konserwowe

    ok 3 szt
  • papryka

    1/2 szt mniejszej
  • ser żółty

    w plastrach
  • chleb

    kromki
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Natłuszczamy naczynie żaroodporne i układamy małe kromki chleba. Kiełbasę kroimy na pół albo potrzebne nam kawałki. Ogórki i paprykę kroimy w słupki.
Do każdego kawałka kiełbasy dokładamy paprykę i ogórki, i zawijamy plastrem sera(czy też dwoma ).
Każdą paczuszkę układamy na kromce chleba i zapiekamy w nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 04.10.2017 09:41
dziękuję Bożenko:)
Bożena Matuszczyk 05.09.2017 22:01
Pysznie , apetycznie i kusząco;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat