Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana kaszanka z jabłkiem i cebulką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 500 g
cebule 2
szara reneta 2 szt
smalec 1 lyżka
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana kaszanka z jabłkiem i cebulką

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki.
Na dnie naczynia układamy cebulę i jabłka, przyprawiamy. Następnie kładziemy smalec. Kaszankę pozbawiamy jelita. Układamy na wierzchu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na 40 min.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.12.2014 17:23
smaczne jedzonko
w mojej kuchni 14.12.2014 09:27
takie przysmaki lubię..
Pani Domu 13.12.2014 23:45
wygląda bardzo pysznie
Janina 13.12.2014 17:09
Pyszne jedzonko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak