Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana bułka z grzybami leśnymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki
grzyby leśne
cebula biała 1/2 szt
sól
pieprz
tymianek
śmietana 30%
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana bułka z grzybami leśnymi

W bułkach ściąć górę , a miąższ wydrążyć. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć, dołożyć oczyszczone i pokrojone grzyby. Kiedy będą zrumienione dodać przyprawy , kremówkę i całość zagotować.Kremówki dodać tyle,aby sos był gęsty. Na dno bułek wyłożyć starty ser, na to grzyby i znów ser. Tak przygotowane kajzerki wyłożyć na blachę i do wstawić do piekarnika.Gdy ser się stopi,a bułki zrumienią zapiekanka jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak