Zalewajka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości wieprzowe

    400 g
  • biały barszcz

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • kiełbasa

    200 g
  • śmietana

    0,5 szkl
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości opłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą.
Ziemniaki obrać, opłukać pokroić w kostkę, dodać do wywaru , gotować.
Cebulę obrać pokroić w kostkę, udusić na tłuszczu.
Kiełbasę pokroić w kostkę, przesmażyć dodać z cebulą do zupy.
Gdy ziemniaki są miękkie, rozrobić barszcz z torebki z niewielką ilością zimnej wody, wlać do gotującej się zupy.
Śmietanę rozprowadzić gorącą zupą, wlać do zupy, dodać przyprawy, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia311 15.05.2011 20:30
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat