Zalewa - papryka konserwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szklanki wody

    3
  • szklanka octu

    1
  • szklanki cukru

    1/2
  • mała łyżeczka soli

    1
  • olej

  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody, octu, cukru i soli robimy zalewe. (trzeba ją zagotować). Paprykę wydrążyć z nasionek i umyć. Włożyc surową i pokrojona do słoikow. Zalać gotowa zalewą , na koniec dodac po 1 łyżce oleju do każdego słoika.
Pasteryzowac 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.07.2013 08:56
lubię paprykę
cukiereczek 04.03.2011 10:29
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat