Zalewa do ryb

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    4 szklanki
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    2 i 1/2 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • cebula

    4 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoik
  • ziele angielskie

    4 szt
  • liść laurowy

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w pióra. Wszystkie składniki włożyć do garnka. Po zagotowaniu gotować przez 7 minut.
Najlepiej zalać uprzednio usmażone filety rybne.
Zalać ryby zimną zalewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 09.02.2014 10:29
muszę zrobić
Wacław 20.12.2013 10:13
przydatny przepis
mirosława4 09.12.2013 19:25
bardzo dobra ta zalewa
ankaryba 25.10.2013 08:27
super!!! :-)
jeta72 25.10.2013 08:02
fajny przepis :-)
Rybciia 30.08.2013 07:57
przydatny przepis :-)
Katarzyna59 05.08.2013 07:37
bardzo fajna
Dorian 07.05.2013 08:00
super pyszna
gacopierz23 18.04.2013 20:33
bardzo smakowite :)
Pani Domu 22.03.2013 15:50
pyszna musi być taka ryba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat