zalewa do mięsa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    3 kg
  • woda

    2 litry
  • czosnek

    4 ząbki
  • cukier

    1 łyżka
  • pieprz mielony czarny Prymat

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso wkładamy do zimnej wody wraz z przyprawami. gotujemy ok. 5 minut. następnie zostawiamy do ostygnięcia na 24 godziny. po tym czasie gotujemy na niewielkim ogniu ok. 2 minut.pozostawić do ostygnięcia. dopiero zimne wyjąć z zalewy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat