Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zakwas na żur

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka żytnia 5 łyżek
woda 500 ml
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 szt
chleb 1 piętka

Przepis i sposób przygotowania na: zakwas na żur

Mąkę wsypujemy do słoika. Zalewamy ciepłą wodą i mieszamy. Następnie dodajemy ząbki czosnku i pozostałe przyprawy oraz piętkę chleba. Przykrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 23.12.2016 11:49
najlepszy swojski
mysza75 23.12.2016 10:34
taki domowy najlepszy
Wacław 23.12.2016 09:31
nie na jak domowy żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak