Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAKWAS BABCINY NA ŻUREK

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 1 szklanka
czosnek 4 ząbki
sól, cukier
chleb razowy 1 skórka

Przepis i sposób przygotowania na: ZAKWAS BABCINY NA ŻUREK

Wykonanie
4 l wody zagotować i ostudzić. Następnie wlać do kamionki, dodać mąkę żytnią i zmiażdżony czosnek. Posolić i pocukrować do smaku, włożyć skórkę z chleba i całość dobrze zamieszać. Kamionkę obwiązać czystym płótnem i przetrzymać przez 4 dni w ciepłym miejscu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nutellla 30.09.2013 21:28
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak