ZAKWAS BABCINY NA ŻUREK

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka żytnia

    1 szklanka
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól, cukier

  • chleb razowy

    1 skórka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie
4 l wody zagotować i ostudzić. Następnie wlać do kamionki, dodać mąkę żytnią i zmiażdżony czosnek. Posolić i pocukrować do smaku, włożyć skórkę z chleba i całość dobrze zamieszać. Kamionkę obwiązać czystym płótnem i przetrzymać przez 4 dni w ciepłym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nutellla 30.09.2013 21:28
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat