Przepis i sposób przygotowania na: Zakręcone drożdżówki z marmoladą i kruszonką
Kroki postępowania
W między czasie przygotować kruszonkę.
Mąkę z cukrem, żółtkiem i masłem palcami ugniatać tak aby powstały okruszki ciasta.
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
drożdże świeże | 1,5 dag |
mleko ciepłe | 150 ml |
miód prawdziwy | 1 łyżka |
sól | 0,5 łyżeczki |
jajko | 1 szt |
masło lub margaryna | 5 dag |
mąka pszenna | 15 dag |
masło | 7 dag |
cukier | 7 dag |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 1 szt |
marmolada | 1 szklanka |
konfitura z płatków róży | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: