Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zajączek wielkanocny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka pszenna 1/4 szk
mąka ziemniaczana 1/4 szk
cukier 0,5 szk
majonez 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zajączek wielkanocny

Jajka zmiksować wraz z cukrem. Następnie małymi porcjami dodawać mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać majonez i całość wymieszać.
Formę do pieczenia zajączka natłuścić i przelać ciasto do wysokości 3/4.
Piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
Zajączka ostudzić i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.02.2015 14:42
słodki ten zajączek
misia53 28.01.2015 22:22
widzę już przygotowania wielkanocne..... ładny baranek
matesko 28.01.2015 19:19
Ciekawa jestem jak smakuje takie ciasto z dodatkiem majonezu
mirosława4 28.01.2015 19:12
śliczny , jeszcze trochę trzeba poczekać do zajączka :)
IZABELA29 28.01.2015 18:18
już niedługo ,nie długo ..
adelajda 28.01.2015 17:20
ładny zajączek
Renata9 28.01.2015 16:54
Świetny zajączek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak