Zając inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    0,5 kg
  • bułka tarta pikantna

    4 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • jajko

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone połączyć ze startą cebulą i czosnkiem,bułką tartą,jajkami (tak jak na kotlety mielone).Doprawić do smaku. Połowę mięsa wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem keksówkę, na to położyć obrane jajka i przykryć pozostałym mięsem formując długiego klopsa.Piec w 190st. przez 1godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 21.06.2011 17:03
to znaczy jak?
Smakosz6 05.01.2011 08:19
mniam
iwona332 24.08.2010 00:14
super
Marcin46 04.05.2010 14:46
Zając to trudne mięso, ale tu bym się skusił ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat