Zacierka do zup

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • sól

    1 szczypta
  • woda

    0,5 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wymienionych składników wyrabiamy ciasto. Następnie "skubiemy" małe kluseczki i wrzucamy do gotującej się zupy, mleka, sosu itp. Kluseczki można również rozłożyć na papierze śniadaniowym, przesypać mąką i ususzyć na zapas. Zamiast skubania ciasto można zatrzeć na grubych oczkach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat