Zacierka do zup

Zacierka do zup

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • sól

    1 szczypta
  • woda

    0,5 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Z wymienionych składników wyrabiamy ciasto. Następnie "skubiemy" małe kluseczki i wrzucamy do gotującej się zupy, mleka, sosu itp. Kluseczki można również rozłożyć na papierze śniadaniowym, przesypać mąką i ususzyć na zapas. Zamiast skubania ciasto można zatrzeć na grubych oczkach

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat